h1

變形金剛:黑月降臨

六月 30, 2011

入場前先睇番首LINKIN PARK MV,IMAX睇MV堅正,而且首歌真係唔錯

講番套戲,之前有人話3D比得上AVATAR,真係睇完之後堅覺得係超正!

因為成套戲有9成係3D,真係用3D機拍的效果,同做後期製作完全係係兩碼子的事。

但係劇本就一集比一集差,今集根本係Sam(Shia LaBeouf)的個人SHOW,終於畢業找工作,間公司又會遇到狂派lor-.-

登月條故事線係OK,視覺效果真係無得彈,不過故事上有太多分支,

又要講特工,又要講女朋友個上司,太多野開左個頭,但係就草草收結。

Patrick Dempsey第一次睇佢做奸角,一黎唔夠奸,

二黎變奸的戲實在太快太突然,希望佢跳出公仔箱之後,可以培養下點做奸角。

Josh Duhamel真係花瓶到…上一集都話有打下,今集每次佢都係做埋D唔起眼野,因為好多戲都比個國防部女人講晒。

去到芝加哥以為會多D SOLO戲,仲衰,因為要賣3D,

所以除左Shia LaBeouf個team,其他時間就係影機械人,變相令Josh o個隊人好似去左都無咩用咁。

女主角就唔話得,第一次拍戲做花瓶角色幾到位,哈!女仔做花瓶始終有so D。

總括就係無3D,套戲即係變悶片,因為效果大於一切!

係Hangover 2個亞洲人幾好笑,為套戲加番少許亮點XD

但係我睇IMAX都幾滿意,今年最3D的電影!

13.5/14

%d 位部落客按了讚: